“Trec o singură dată prin această viaţă. Tocmai de aceea orice lucru bun pe care îl pot face, trebuie să-l fac acum, pentru că nu voi mai trece din nou pe aici.” (Maica Tereza)


Singuri nu putem schimba o lume întreagă, dar putem schimba lumea unui om, și aceasta este ceea ce ne dorim !

Vă așteptăm cu drag la a VII-a ediție a evenimentului “Drumeție pentru O Nouă Viață” pentru ca împreună să schimbăm lumea cât mai multor semeni!  Pentru a vă alătura nouă, vă rugăm să ne contactați :

Adina - 0744 527 294

Anca - 0733 965 848
În data de 15 Septembrie 2018, Fundația O Nouă Viață organizează a VI-a ediție a evenimentului caritabil “DRUMEȚIE PENTRU O NOUĂ VIAȚĂ”,  organizată anul acesta în vederea strângerii de fonduri pentru a îmbunătăți calitatea vieții tinerilor cu dizabilități severe din cadrul Fundației O Nouă Viață dar si a persoanelor aflate în situatie de risc , din orașul Siret.

Vă mulțumim.            Fundația O Nouă Viață
  Cine suntem

Fundația "O Nouă Viață" a fost înființată  în anul 1997, scopul acesteia fiind dezinstituționalizarea, formarea și dezvoltarea abilităților de viață independentă a persoanelor cu dizabilități, integrarea și susținerea acestora.


Ce facem

Lucrăm cu persoane cu dizabilități pe care le-am reintegrat în societate, oferindu-le sprijin în activitățile zilnice. Ajutăm familii din comunitate, aflate în situații de risc unde hrana, adăpostul sau igiena sunt probleme majore. Susținem persoanele fără adăpost, ajutându-le în găsirea unui loc de muncă și încurajându-le să ducă o  viață independentă.


Locuințe minim protejate

Fundația "O Nouă Viață" deține un număr de 7 așezăminte de tip familial, 6 situate în orașul Siret și una în orașul Suceava care găzduiesc 80 de tineri cu dizabilități fizice și psihice.
Locuințele protejate funcționează în baza Convenției de Parteneriat cu Consiliul Județean Suceava - Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului , care asigură cheltuielile de funcționare.


Garsoniere start pentru viață

15 tineri cu dizabilități trăiesc independent, se autogospodăresc în 2 blocuri de garsoniere, toate acestea realizându-se sub coordonarea și cu sprijin din partea Fundației "O Nouă Viață".


Centrul socio-vocațional

Proiectul, început înca din anul 2008, susține incluziunea socială a adulților cu probleme de handicap mintal. Serviciile Centrului de Zi Socio-Vocatțional sunt furnizate în pachete de servicii specializate, de o manieră care să răspundă nevoilor beneficiarilor şi în concordanţă cu misiunea şi scopul instituţiei, desfasurate în cadrul atelierelor.


Programul drop-in

Serviciul funcționează din  ianuarie 2003, în cadrul Fundatiei "O Nouă Viață", incluzând un grup de  15 adulți, cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, provenind toți din Spitalul de Copii Neuropsihici Siret precum și copiii acestora.
Fundația organizează întâlniri lunare, oferă suport medical, legal, sprijin în găsirea unei locuințe sau a unui loc de muncă.


Programul comunitar

Programul de Asistență Social Comunitară a luat naștere în anul 2003 în colaborare cu Primăria orașului Siret, de serviciile acestuia beneficiind 10 familii cu un număr de aproximativ 40 de persoane, aflate în situații de risc, din comunitate.

   


                  

Partenerii noştri : Camera de Comerţ si Industrie Suceava, Monitorul de Suceava, şi Primaria Siret

Donaţi Online Aici!https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=_s-xclick&hosted_button_id=DWMGRWGA9CZK4
Download BroşuraBrosura.htmlAcasa_files/Brosura%202017.pdfshapeimage_6_link_0